Skipreparering

 For mange kan ski-prepping virke vanskelig, både på grunn av det store antallet produkter på markedet og mange sprikende råd om hvordan man bør gå frem. Mange av rådene som gis om ski-prepping er beregnet på konkurransebruk, og kan være i overkant kompliserte. Det skal ikke være vanskelig å få gode ski, forutsatt at du har et skipar som passer deg. Det finnes utallige produkter å velge mellom, og alle leverandører har gode alternativer. Men du trenger bare et lite utvalg i smørings-kofferten for å være godt dekket. Velg ut noen produkter som du lærer å bruke, så øker muligheten for å lykkes betraktelig.

 God glid er avhengig av lav friksjon mellom ski og snø, noe du kan påvirke blant annet gjennom å endre sålens struktur eller behandle sålen med glidprodukter.  Behandling med glidprodukter er viktig for sikre god glid, og smørejern er en viktig del av dette. Skiens såle, fungerer nesten som kroppen vår da den har porer som åpner seg ved påføring av varme. Porene fylles da med glider, som kommer ut i små mengder når man er ute å går på ski. Glider er da med på å redusere friksjonen mellom ski og snø, og gir deg en betraktelig bedre skiopplevelse.

 Før en begynner og preparere ski er det viktig å vite smørelommen på skien. Dette er noe som det idag finnes maskiner som måler ut helt nøyaktig for dere. Vi benytter Skiselector for å finne smørelomme og riktig spenn ved kjøp av ski.

Vi kan måle ut riktig smørelomme på dine gamle ski også for et optimal skiopplevelse på disse, ta turen innom butikken så kan vi sjekke dette for deg. 

 Lykke til!